12.8 C
Tuzla
24.05.2024.

Na magistralnom putu M-18 u Živinicama obustavljen saobraćaj

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na pružnom prijelazu na magistralnom putu M-18 u Živinicama obustavljen je saobraćaj, a u toku je policijski uviđaj.

Zbog radova na autoputu A-1 danas do 19 sati u zoni petlje Visoko, saobraća se dvosmjerno, jednom kolovoznom trakom, a u zoni petlje Podlugovi saobraćaj u oba smjera odvija se voznim trakama, dok su preticajne trake zatvorene. Vozače na ovim dionicama molimo za pojačan oprez.

Počeli su radovi u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23.00-4.30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj  u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, javlja BIHAMK.

Vezane vijesti

TUZLA