7.8 C
Tuzla
03.03.2024.

‘Novi put’ – Konferencija za efikasniji odgovor na trgovinu djece u BiH

Udruženje ‘Novi put’ iz Mostara najavilo je za ponedjeljak u Sarajevu konferenciju pod nazivom ‘Trgovina djecom u Bosni i Hercegovini’, koju organiziraju uz podršku Evropske unije i Vijeća Evrope.

Kako je planirano, sudionici konferencije analizirat će aktuelno stanje u oblasti trgovine djecom, novine u razvoju mehanizama koordinacije i referalnog mehanizma s posebnim osvrtom na djecu te sagledati mogućnosti unapređenja zajedničkog djelovanja svih relevantnih institucionalnih i vaninstitucionalnih aktera radi što efikasnijeg odgovora na taj problem.

– Tokom konferencije bit će prezentirani i rezultati kampanje koja je realizovana, pod sloganom “STOP trgovini djecom” na širem području BiH u saradnji sa članicama Mreže RING – navodi se.

Organizator naglašava da će ta konferencija biti završni događaj u okviru kampanje podizanja svijesti o trgovini djecom u Bosni i Hercegovini, koja je realizovana uz podršku zajedničkog programa Evropske unije i Vijeća Evrope ‘Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022’ i projekta ‘Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini’.

RTV SLON/FENA

Vezane vijesti

TUZLA