0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

Obilježavanje dječije nedjelje u FBiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je donijelo Program obilježavanja „Dječije nedjelje“, koja se u Federaciji BiH obilježava od 5. do 11. oktobra 2020. godine.

Cilj ove manifestacije, koja se u Federaciji BiH uvijek održava u prvoj sedmici oktobra, jeste podsticanje i organizovanje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unaprjeđenje brige o djeci u Federaciji BiH, s tim da će kantonalnim programima biti organizovane raznovrsne aktivnosti.

U 2020. godini je planirano da Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obilježavanje „Dječije nedjelje“ u Federaciji BiH realizuje iz dva dijela: organizovanjem centralne manifestacije i dodjelom novčanih nagrada nadarenim đacima ili studentima bez oba roditelja ili iz socijalno ugroženih porodica.

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom, realizacija centralne manifestacije neće biti moguća.

Drugi dio će se odvijati kroz dodjelu novčanih nagrada nadarenim đacima i studentima bez oba roditelja ili iz socijalno ugroženih porodica, koje su prijavili nadležni centri za socijalni rad, odnosno općinske službe socijalne zaštite, u skladu s Pozivom za kandidiranje nadarenih đaka i studenata za dodjelu novčanih nagrada iz Tekućeg transfera neprofitnim organizacijama – Dječija nedjelja, koji je upućen centrima za socijalni rad 6.7.2020. godine, saopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Vezane vijesti

TUZLA