10.5 C
Tuzla
01.03.2024.

Objavljen Javni poziv za trening ”Biznisom do nezavisnosti: Obuka za pisanje aplikacije za poslovnu ideju”

Fondacija “INFOHOUSE” iz Sarajeva i Udruženje građana “Budućnost” iz Modriče pozivaju
žene, žrtve nasilja da se do 5.6.2021. prijave na trening “Biznisom do nezavisnosti: Obuka za pisanje aplikacije za poslovnu ideju”, čija realizacija će biti tijekom juna u okviru projekta koji ove organizacije implementiraju uz podršku Evropske unije “Ekonomske i socijalne prilike ka nezavisnosti žena, žrtava nasilja u porodici”.

Opšti cilj projekta je doprinijeti eliminaciji nasilja i diskriminacije žena žrtava nasilja, kao jednoj od najranjivijih grupa promovisanjem njihovih ekonomskih i socijalnih prava. Ovim projektom bit će osnaženo najmanje 15 žena, žrtava nasilja da pokrenu vlastite biznise u svrhu izlaska iz kruga nasilja.

Jedna od aktivnosti projekta je i edukativni program izgradnje kapaciteta koji će se realizovati kroz trening, a koji će biti održan u dva ciklusa i 4 modula u svakom gradu u kojem je uspostavljena sigurna kuća (Modriča, Bijeljina, Banja Luka, Sarajevo, Zenica, Tuzla, Bihać i Mostar). Žene će kroz ovaj trening dobiti priliku da se osnaže u smjeru izgradnje samopouzdanja i kreiranja poslovne ideje, spoznaje poslovnih procesa i vještina, pokretanja biznisa, njegovog razvoja i rasta na tržištu.

Ukupan broj učesnica u trening ciklusu je 60. Sve učesnice treninga će imati priliku da apliciraju i na javni poziv za dodjelu grantova za pokretanje vlastitog biznisa koji će se dodjeljivati 2022. godine, a čija je maksimalna vrijednost do 3000 EUR.

„Ako ste zainteresovane i želite da steknete određena znanja i vještine u cilju pokretanja vlastitog biznisa molimo vas da popunite Aplikaciju za učešće u trening ciklusu “Biznisom do nezavisnosti: Obuka za pisanje aplikacije za poslovnu ideju“, saopćili su iz Fondacije INFOHOUSE.

Prijave, odosno popunjene aplikacije možete slati putem pošte na adresu Udruženje građana
“Budućnost”, Živojina Mišića 4 a, 74 480 Modriča ili putem e-maila [email protected]

Vezane vijesti

TUZLA