Partner MKF uručio server uređaje školi u Vlasenici

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon završenog  javnog poziva za dodjelu 60 servera srednjim školama, u cilju pomoći školama i obezbjeđivanju sredstava za izvođenje nastave i vježbi iz informatike, Partner MKF je započeo podjelu server uređaja, srednjim školama širom BiH, koje zbog nedostatka informatičke opreme nisu u mogućnosti obezbjediti potpunu nastavu iz informatičkih predmeta

”Naša škola je aplicirala na poziv, i nakon sprovedene procedure obavješteni smo da je i naša škola odabrana za dodjelu servera. Čast mi je i zadovoljstvo što su uvažili našu prijavu i dodjelili nam dva servera. Donacija ove informatičke opreme svakako će biti korisna za unapredjenje nastave iz informatike, a samim tim će i olakšati rad profesora jer daje mogućnost da se sa jednog  mjesta kontroliše i upravlja rad ostalih računara. Obzirom da u školi imamo dva informatička kabineta, ova dva servera će svakako pokriti sve naše potrebe. Zadatak nam je da ovu opremu čuvamo i održavamo u dobrom stanju u kakvom smo je i dobili. Želim da se zahvalim predstavnicima Partner MKF što nam na ovaj način pomažu u što kvalitetnijem izvodjenju nastave iz informatike, a mi ćemo svakako opravdati njihovo povjerenje”, izjavila je direktor JU SŠC ”Milorad Vlačić” Vlasenica Ilinka Ninić.

U maju 2020. Partner je već imo sličnu akciju, donaciju 150 laptopa učenicima osnovnih škola, kojima se pomoglo u praćenju nastave na daljinu.

Ovo je samo nastavak u nizu akcija, kojom se Partner uključio u prevazilaženje situacije izazvane pandemijom virusa korone i kojim želi pružiti podršku školama i djeci, kako bi im nastavu učinio lakšom.

Više o Partneru na:  www.partner.ba