Pioniri OKK Sloboda prvaci Bosne i Hercegovine

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 
Finalni košarkaški turnir Prvenstva BiH za pionire okončan je pobjedom OKK Sloboda nad ekipom Zrinjskog. Ekipe su se smjenjivale kako u vodstvu tako i u kontroli igre, a u uzbudljivoj završnici pobjedu od tri poena razlike crveno-crnima osigurali su Armin Korlatović i Eldar Palavrić čime su igrači trenera Marija Marjanovića postali prvaci Bosne i Hercegovine.

 

Finalni turnir Lige mladih KS BiH u pionirskoj konkurenciji ugostio je tuzlanski Mejdan na kojem su završnicu izborile ekipe ŠK Never Stop iz Donjeg Vakufa, HKK Zrinjski iz Mostara te domaćin OKK Sloboda iz Tuzle.

Završnica je otvorena poslijepodnevnim duelom gostiju gdje su snage odmjerili Never Stop i Zrinjski. Obje ekipe pokazale su borbenost i veliku želju, ali Zrinjski je u drugom dijelu uspio prelomiti utakmicu i slaviti dvocifrenom razlikom uz konačan rezultat 56:40. Ekipa iz Donjeg Vakufa kao izgubljeni iz prvog susreta odigrala je drugi meč protiv domaćina u večernjem terminu.

Od 19 sati na parket male dvorane Mejdana istrčali su pioniri Slobode i Never Stopa. Iako su imali već jedan susret iza sebe, gosti se nisu predavali, ali je kvalitet i spremnost igrača Slobode na kraju presudila. Vidjeli smo dinamično prvo poluvrijeme u kojem su gosti držali priključak, a u drugom dijelu crveno-crni su ostvarili dvocifrenu prednost i utakmicu uveli u mirnu završnicu. Rezultat na kraju glasio je 76:56 i time pobjedama u prvom danu Sloboda i Zrinjski su zakazali nedjeljno finale.

Ekipe su se smjenjivale kako u vodstvu tako i u kontroli igre, a u uzbudljivoj završnici pobjedu od tri poena razlike crveno-crnima osigurali su Armin Korlatović i Eldar Palavrić čime su igrači trenera Marija Marjanovića postali prvaci Bosne i Hercegovine. Nakon fenomenalne partije u prvom susretu, spomenuti Korlatović je u istom tempu nastavio u finalnoj utakmici gdje je ostvario učinak od 35 poena i nestvarnih 28 skokova čime je apsolutni MVP finalnog turnira.

PRVACI BOSNE I HERCEGOVINE ZA SEZONU 2020/2021 U PIONIRSKOJ KONKURENCIJI

ARMIN KORLATOVIĆ, ELDAR PALAVRIĆ, OMAR GOSTEVČIĆ, ISHAK ŠMIGALOVIĆ, IMAD ISABEGOVIĆ, ADIS IMAMOVIĆ, BENJAMIN SULJKIĆ, ROBERT PETROVIĆ, DARIO KREITMAYER, DANIS SEJDIĆ, MAK OMEROVIĆ / TRENERI: MARIO MARJANOVIĆ, AMER ŠABAŠKIĆ

Na poluvremenu finalnog susreta publika u Mejdanu pozdravila je juniorsku selekciju OKK Sloboda koja je na završnom turniru u Sarajevu u konkurenciji juniora osvojila treće mjesto na nivou Bosne i Hercegovine.