23 C
Tuzla
24.07.2024.

Pozorište mladih Tuzle i Udruženje „Mladi Tuzle“ sinoć dodijelili priznanja za 2019. godinu

Sinoć je u direktnom prenosu na facebook stranici, instagram profilu i youtubu kanalu Mladih Tuzle organizovana dodjela godišnjih priznanja za 2019. godinu. Dodjela priznanja je simbolički realizovana na Međunarodni dan mladih.

Godišnja priznanja za 2019. godinu dobili su:

  • Melisa Telarević Ramić i Emina Morankić na Najaktivniju članicu
  • Emin Turalić i Azur Delić za Najaktivnijeg člana
  • Belma Huseinefendić i Una Škrobić za Najbolje ženske uloge
  • Adi Atlić i Edin Džaferović za Najbolje muške uloge

Dodatno su dodijeljena i Specijalna priznanja:

  • JU Centar za kulturu Tuzla, za doprinos razvoju udruženja
  • Udruženje „Vive žene“ Tuzla, za doprinos razvoju udruženja
  • Mirjana Karanović za doprinos razvoju mira i promocije umjetnosti kao sredstva rehabilitacije

Podsjetimo se da se ova priznanja dodjeljuju svake godine u martu mjesecu kada Udruženje „Mladi Tuzle“ i Pozorište mladih Tuzle obilježavaju svoju godišnjicu postojanja i rada po nazivom „Dani Mladih Tuzle“. U okviru navedene manifestacije organizuje se glasanje članova, roditelja, korisnika i publike, te se na osnovu glasanja biraju najuspješniji članovi za proteklu godinu. Na ovaj način ukazuje se zahvala za mlade koji su svojim angažmanom doprinijeli svom ličnom, ali i razvoju društvene zajednice. Ovogodišnja manifestacija 16. Dani Mladih Tuzle, a samim time i dodjela priznanja za 2019. godinu je obustavljena radi pojave koronavirusa.

Međutim, Udruženje „Mladi Tuzle“ i Pozorište mladih Tuzle su organizovali online glasanje, te su rezultati proglašeni sinoć u live prenosu svečane dodjele. Za organizaciju, režiju, realizaciju i live prenos proglašenja bili su zaduženi: Amila Beširović, Adnan Mujkić, Nermin Brković, Eldin Brković, Aid Bektašagić, Kemal Fazlić i Ramo Tučić.

 

Vezane vijesti

TUZLA