1 C
Tuzla
23.04.2024.

Predstavnički dom PSBiH danas o imenovanju ministra sigurnosti

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra potvrđivanje imenovanja ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donio je odluku o imenovanju Selme Cikotića za ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, a odluka stupa na snagu danom potvrđivanja imenovanja od Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Cikotić je na tu funkciju predložen nakon što je početkom juna ove godine dotadašnji ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić podnio ostavku.

Predstavnički dom bi trebao razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama BiH, čiji je predlagač: Vijeće ministara BiH.

Trebali bi biti razmatrani i principi Prijedloga zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama vlasti BiH, čiji su predlagači poslanici: Saša Magazinović, Damir Arnaut i Jasmin Emrić, kao i principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, koji su predložili poslanici Dženan Đonlagić, Zlatan Begić, Vlatko Glavaš i Enver Bijedić.

Pred poslanicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u BiH, koji su predložile poslanice: Borjana Krišto, Darijana Filipović, Snježana Novaković – Bursać, Sanja Vulić, Ljubica Miljanović, Alma Čolo, Nada Mladina i Edita Đapo.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i nekoliko izvještaja, kao i poslaničkih inicijativa, a predviđeno je i davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko sporazuma i ugovora.

Vezane vijesti

TUZLA