-5 C
Tuzla
09.12.2023.

Spriječeno krijumčarenje migranata

Zajedničkim operativnim radom Jedinice granične policije Zvornik i PU Kalesija, 3. augusta 2020. godine u večernjim satima, na području općine Kalesija, kontrolirano je vozilo marke Opel, kojim je upravljao vlasnik vozila, državljanin BiH, S.E.

U vozilu su se nalazile tri osobe afroazijskog porijekla, državljani Bangladeša. Zbog sumnje da se navedena radnja dovodi u vezu s izvršenjem nedopuštene radnje krijumčarenja ljudi i transporta krijumčarenih preko područja BiH, daljnji rad na predmetu je ustupljen policijskim službenicima Jedinice granične policije Zvornik, koji su u službene prostorije jedinice proveli tri nezakonita migranta i jednog državljanina BiH. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naredio zadržavanje svih osoba u službenim prostorijama jedinice, radi obrade i dokumentiranja KD „Krijumčarenja ljudi“.

4. augusta 2020. godine, daljnjim zajedničkim operativnim radom policijskih službenika PGP-a Zvornik i policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona, PU Kalesija, na području općine Kalesija, kontrolirana su još četiri državljanina Bangladeša, a koja se dovode u vezu s državljaninom BiH, S.E. Osobe su provedene u službene prostorije PGP-a Zvornik na daljnje postupanje.

Protiv bh. državljanina će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom KD „Krijumčarenje ljudi“. Ovo je još jedan rezultat dobre suradnje PGP Zvornik i PU Kalesija, između ostalog, i na sprječavanju krijumčarenja ljudi.

Vezane vijesti

TUZLA