7 C
Tuzla
02.03.2024.

Sutra izložba slika ”Boje ljubavi” autorice Amine Šehić

U srijedu 30. juna u 19 sati u ateljeu Ismet Mujezinović bit će svečano otvorena prva samostalna izložba slika jedanaestogodišnje Amine Šehić pod nazivom ”Boje ljubavi”.

Amina Šehić je rođena 30.10.2009. godine u Tuzli. Završila je peti razred OŠ Novi Grad Tuzla. Odličan je učenik i član Literarne sekcije svoje škole. Učestvovala je na V Međunarodnim književnim susretima ”Lejla Avdić” Banovići 2021. godine, a njen rad je ušao u uži izbor među trinaest najboljih. Amina se bavila i sportom, tačnije ritmičkom gimnastikom, a poseban uspjeh bilježi u mentalnoj aritmetici kao polaznica škole ”Malac genijalac”.

Prošle godine, njena slika starog grada Srebrenika osvojila je prvu nagradu u kategoriji od I do IV razreda na likovnom konkursu Turističke zajednice Tuzlanskog kantona. Nakon osvojene nagrade Amina se počinje aktivnije baviti slikarstvom, te kreće u Školu slikanja pri UG Umjetnička likovna kolonija „Vršani“ kod slikara Fikreta Jahića Vršanina. U proteklih godinu dana naslikala je 30 slika, koje će biti izložene na ovoj izložbi.

Na otvaranju izložbe nastupit će i mladi tuzlanski muzičari, polaznici škole gitare pri Centru za kulturu Tuzla, pod umjetničkim rukovodstvom Nedima Šabanovića.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Mlada umjentica će na svojoj izložbi po drugi puta donirati kosu djeci oboljeloj od raka. Prvi puta kosu je donirala prije dvije godine. Planirano je i da dio sredstava od prodaje slika bude uručen Udruženju Srce za djecu.

Vezane vijesti

TUZLA