11.7 C
Tuzla
29.02.2024.

Sutra završni sastanak Odbora za obilježavanje 27. godišnjice genocida u Srebrenici

U Memorijalnom centru Potočari – Srebrenica sutra će biti održan završni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a“ Srebrenica.

Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 27. godišnjice genocida Hamdija Fejzić kaže da će na sastanku biti razmatrani izvještaji predsjednika pododbora o aktivnostima na pripremi obilježavanja godišnjice.

– Nadamo se da će svi predsjednici pododbora biti spremni za obilježavanje 27. godišnjice genocida. Što se tiče programa, dio sadržaja je ostao isti, a dio je promijenjen. Svake godine radimo na tome da obogatimo program obilježavanja i uvedemo nove aktivnosti u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici – kazao je za Fenu Fejzić.

Kako je najavio, 10. jula će biti održana i konferencija “Majkina marama“ u organizaciji Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” i Memorijalnog centra Srebrenica, a skup simbolizira dugogodišnju borbu majki Srebrenice za istinu i pravdu.

Fejzić podsjeća da je dosad identifikovano 50 žrtava genocida koji će 11. jula svoj konačan smiraj pronaći u mezarju Memorijalnog centra Potočari.

RTV Slon/ Fena

Vezane vijesti

TUZLA