5 C
Tuzla
27.02.2024.

Turistička ponuda općine Kladanj obogaćena novim sadržajem

U Kladnju je u okviru projekta Biodiverzitet za lokalni razvoj: Inovativni model participativnog upravljanja zaštićenim pejsažom Konjuh u BiH, koga sufinansira Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo, a implementira italijanska organizacija CISP, otvoren informativno-edukativnog centar Konjuh lab Kladanj i alpinističko penjački poligon i Via Ferrate Paole Dieci u Brateljevićima.

– Ovim smo općinu Kladanj koja je jako bogata prirodnim i kulturno historijskim vrijednostima obogatili sa još jednim turističkim paketom koji će privući veliki broj posjetilaca, onih koji su željni izazova i koji vole uživati u prirodi. Želim se zahvaliti svima koji su pružili podršku u realizaciji projekta – istakla je Jasmina Ovčina, direktorica CISP-a za BiH.

U realizaciju projekta bilo je uključeno 26 organizacija, a od samog početka podršku je pružila Vlada Tuzlanskog kantona kao i tri općine na kojima se nalazi Zaštićeni pejsaž, Kladanj, Živinice i Banovići.

– Ja se nadam da ćemo i u budućnosti sarađivati sa CISP-om. Za nas je ovo bilo lijepo iskustvo i saradnja u okviru koje smo turističku ponudu općine Kladanj podigli za još jednu stepenicu – kazao je Jusuf Čavkunović, načelnik općine Kladanj.

Kako je istaknuto danas u Kladnju projekat je održiv, općina Kladanj je dala na korištenje besplatno, na dvije godine, prostoriju koja će se koristiti za implementaciju svih aktivnosti koje se tiču promocije vrijednosti Tuzlanskog kantona, a vrata su otvorena za sve institucije, kao i organizacije, jer samo timski rad može polučiti dobre rezultate.

Vezane vijesti

TUZLA