32 C
Tuzla
17.07.2024.

Tuzla City očekuje pobjedu s Radnikom

Nakon reprezentativne pauze, fudbaleri se vraćaju takmičenju u Premijer ligi BiH. Ekipa Tuzla Cityja je u prethodnim kolima ostvarila dobar rezultat i sada je peta na premijerligaškoj tabeli sa osvojenih 10 bodova. Pauza prethodnih dana im je bila potrebna, navodi šef struke, a u utakmicu s Radnikom iz Bijeljine ulaze opušteno.

”Odmorili smo četiri dana, poslije smo nastavili s intenzivnim radom i ovo produženje, obzirom da smo trebali s Radnikom igrati u subotu, produženje na nedjelju, dalo nam je još jedan dan za pripremu što je dosta dobro. Poželjeli smo se fudbala, očekujemo dobru utakmicu u nedjelju i nastojat ćemo da ostvarimo kompletan dobit u tome i osvojimo sva tri boda”, kaže Zlatan Nalić, šef Stručnog štaba FK Tuzla City.

Za sada nema većih problema s igračima za ovaj meč, osim Rustemovića koji neće biti na raspolaganju zbog kartona od ranije. Priliku u narednim utakmicama, Nalić će dati i novim igračima. Navodi da je već analizirao protivnički tim kroz prethodna kola Premijer lige.

”U narednoj utakmici protiv Radnika u nedjelju, nadam se prije svega popravljanje u našoj igri, jako velikom učinku mog tima, pa tek onda da pokušamo iskoristiti greške Radnika. Ja sam zadovoljan ukoliko moj tim odigra na tom nivou na kome mogu da budu”, navodi Nalić.

Igrači su spremni za ovaj meč. Adnan Džafić je svoj prvijenac za Plave upisao u prošloj utakmici protiv Veleža, a sada kaže da će dati sve od sebe i u predstojećem meču.

”Mi ako damo gol u početku utakmice, kasnije će nam biti lakše. Nadam se da imamo kvalitet da pobijedimo Radnik kući”, rekao je Džafić.

Utakmica Tuzla City – Radnik bit će odigrana u nedjelju od 20 sati na stadionu Tušanj.

Vezane vijesti

TUZLA