-4 C
Tuzla
08.12.2023.

U organizaciji U.G. „Sretno dijete“ edukativnim radionicama obilježena Dječija nedjelja

Ovogodišnje obilježavanje dječije nedjelje propraćeno je aktivnostima u nekoliko centara koji se bave radom sa djecom, uz podršku Vlade TK. Aktivnosti su usmjerene na edukaciju djece o njihovim pravima, o značaju obilježavanja Dječije nedjelje ali i promociji zdravih higijenskih navika. U Zavodu za obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju danas su imali prigodan program edukativnog i kreativnog tipa u organizaciji U.G. “Sretno dijete”.

“Cilj današnje radionice jeste obilježavanje Dječije nedjelje – prava djeteta. Ovom prilikom bih se prije svega zahvalila U.G. “Sretno dijete” što su danas tu sa nama i našim učenicima gdje će raditi s njima prigodnu radionicu vezano za prava djeteta”, kazala je Amela Ćehajić, direktorica J.U. Zavod za osobe sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju.

Sva djeca imaju jednaka prava 

 

Ispred U.G. “Sretno dijete” žele ukazati na značaj Dječije nedjelje i poštivanja dječijih prava određenih UN-ovom Konvencijom o pravima djeteta. Poseban akcenat stavljen je na rad u novim okolnostima uzrokovanim pandemijom Covid 19.

“Mi u vezi s tim danas imamo radionicu koja nosi poruku „čistoćom do zdravlja, sva djeca imaju jednaka prava“ sa ciljem razvijanja svijesti kod djece o zdravim higijenskim navikama a sve u cilju prevencije širenja virusa Covid 19”, istakla je Amela Tupajić, predsjednica U.G. „Sretno dijete“.

 

Vezane vijesti

TUZLA