-1 C
Tuzla
20.04.2024.

UN Women BiH organizuje Info kutak o seksualnom nasilju

UN Women BiH od 24. novembra do 9. decembra, uz podršku Švedske, i u saradnji s partnerima, provodi kampanju „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ koja se ove godine fokusira na borbu protiv seksualnog nasilja i uznemiravanja nad ženama i djevojčicama u BiH.

Pod motom #neznačine i #prepoznajidjeluj UN Women BiH u pet gradova organizuje Info kutak, sigurnu zonu za razgovor o seksualnom nasilju i seksualnom uznemiravanju.

Dva dana zaredom, 5. i 6. 12. u Tuzli, Info kutak će biti postavljen u Bingo City Centru, gdje će od 12 do 18 sati građani i građanke imati priliku da sa stručnjacima i stručnjakinjama razgovaraju o različitim oblicima seksualnog nasilja i uznemiravanja, kao i da ispune online kviz koji propituje koliko su informisani o ovoj temi te da li prepoznaju različite oblike seksualnog uznemiravanja.

 Podsjećamo, prvi Info kutak bio je održan u Banjoj Luci, a nakon Bihaća, Mostara i Tuzle bit će postavljen još i u Sarajevu, 7. decembra. Info kutke UN Women BiH organizuje u partnerstvu s UNHCR-om, čije su partnerske organizacije Vaša Prava BiH i BHWI obezbijedile stručnjake/kinje koji razgovaraju sa zainteresovanim posjetiocima/teljkama.

 

Podaci prikupljeni na osnovu odgovora koje će građani i građanke davati na pitanja iz online kviza bit će analizirani i predstavljeni na završnom događaju kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ u Sarajevu, 9. decembra.

Vezane vijesti

TUZLA