18 C
Tuzla
13.06.2024.

Hemodijalizni centar Opće bolnice Gračanica najopremljeniji u Federaciji BiH

Hemodijalizni centar Opće bolnice „Dr. Mustafa Beganović“ od danas je bogatiji za pet novih hemodijaliznih aparata.

Po inicijativi Gradonačelnika Nusreta Helića, UNDP je proveo aktivnosti nabavke aparata vrijednosti oko 100.000 KM. Projekat „Odgovor na Covid-19“ je finansiran od strane Vlade Norveške, a implementator je UNDP.

„Ovo je nastavak podrške koji UNDP daje korisnicima u borbi protiv Covida-19. Imali ste priliku da vidite u medijima da ti pacijenti koji dolaze na dijalizu u Opću bonicu Gračanica to rade zaista na aparatima koji su dali sve od sebe i čiji je rok korištenja istekao“, rekao je između ostalog Siniša Ubiparipović, predstavnik UNDP-a.

„Mi smo sa UNDP-ijem imali niz projekata uspješn završenih i ovo nam je jedan od najznačajnijih. Pet novih dijaliznih aparata – na taj način želimo zaista ovim ljudima kojima je najteže da budemo na usluzi i da im olakšamo, koliko je to moguće, njihovo liječenje“, rekao je Gradonačelnik Helić i naglasio da će se i u narednom periodu, poduzimati aktivnosti na stvaranju boljih uslova u zdravstvu.

Na ovoj vrijednoj donaciji su se posebno zahvalili hemodijalizni pacijenti jer neće morati, kako kažu razmišljati da li će aparat stati u pola dijalize a jedan od rezultata je i duži život bolesnika.

Vezane vijesti

TUZLA