32 C
Tuzla
17.07.2024.

Vlada TK utvrdila amandmane na rebalans Budžeta

Vlada TK je danas utvrdila amandmane na prijedlog Izmjena i dopuna Budžeta Tuzlanskog kantona za 2022. godinu, prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2022. godinu i prijedlog Zakona o osnivanju Centra za autizam Meho Sadiković Tuzla.

Na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za period 01.01.2021. – 31.12.2021. godine, kao i Godišnji plan rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona za period 01.01.2022. – 31.12.2022. godinu.

Također, Vlada je danas odobrila plaćanje Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona u iznosu od 16.733,65 KM na ime izmirenja obaveza Vlade Tuzlanskog kantona kao solidarnog dužnika po Presudi Općinskog suda.

Danas je Vlada dala prethodnu saglasnost na Prijedlog Pravilnika o izmjeni pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta – drugi prečišćeni tekst, utvrđen od strane Upravnog odbora Javne ustanove Univerzitet u Tuzli i saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ureda premijera.

Vlada je danas utvrdila da će koeficijent za obračun novčane egzistencijalne naknade za mjesec april 2022. godine iznositi 1. Podsjećamo, Vlada je nedavno povećala visinu osnovice za obračun novčane egzistencijalne naknade, za period mart – juni 2022. godine sa 4 na 5 KM.

Također, Vlada je danas imenovala Komisiju za izbor i provođenje postupka po javnom oglasu za izbor kandidata za nominiranje i imenovanje članova Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona.

Vlada je danas dala saglasnost Ministarstvu privrede za prijem dva državna službenika, stručnog savjetnika za energetiku, IT i finansijske poslove i stručnog saradnika za pravne poslove iz oblasti industrije i rudarstva u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Vezane vijesti

TUZLA