15 C
Tuzla
22.03.2023.

BIHAMK: Smanjena vidljivost na pojedinim dionicama zbog magle

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu  saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a posebno izdvajamo prevoje Ripač, Vrtoče (Bihać- Bosanski Petrovac) Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad) i Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara, kao i dionice Prozor- Jablanica, Kaonik-Novi Travnik i Zenica- Žepče- Matuzići . Apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
A-1
Zenica sjever-Zenica jug, zbog izvođenja sanacionih radova kod tunela Klopče i kod vijadukta Babina Rijeka saobraća se jednom trakom.
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Srebrenik-Orašje, u toku su deminerski radovi na dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Radnim danima od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.
M-4
Tuzla (između gimnazije i Gazproma), zbog radova na izgradnji vrelovoda  od 8 do 17 sati saobraća se usporeno.
M-5
Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko), zbog izgradnje trake za spora vozila saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
M-6
Mostar-Stolac, zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na raskršću skretanja za tvornicu željeza Stolac saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
M-14.1
Gradačac-Pelagićevo (ulica Žrtava Srebrenice u Gradačcu), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-16
Crna Rijeka-Jajce, zbog radova na sanaciji škarpe u mjestu Orlovac saobraća se usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj), zbog sanacionih radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
Zenica-Žepče (tunel Vranduk II), zbog izvođenja radova na ugradnji protivpožarne opreme u tunelu, u vremenu od 21 do 05 sati, saobraća se usporeno.
M-18
Sarajevo-Vogošća, Zbog sanacionih radova u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip), vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).
Olovo (most preko rijeke Bioštice), zbog sanacionih radova od 7 do 17 sati saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.
M-20
Foča-Goražde (Filipovići), zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
REGIONALNI PUTEVI
R-427 Stolac-Berkovići (raskršće sa M-6, izlaz iz Stoca), zbog radova na izgradnji kružnog toka saobraća se usporeno, jednom trakom.
R-444 Breza, zbog radova na izgradnji kružnog toka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu.
R-444 Podlugovi-Breza, zbog izvođenja neophodnih radova, u vremenu od 07 do 16 sati saobraća se usporeno-jednom trakom.
R-456b Priboj-Teočak, zbog sanacionih radova u naselju Bilalići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

POSLJEDNJE DODANO