3.9 C
Tuzla
30.11.2022.

/FOTO/ U Tuzli održan Sajam proizvoda žena sa sela

Udruženje građana “Vive Žene“ Tuzla u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine nekoliko organizacija i ove godine obilježilo je Međunarodni dan žena na selu i Međunarodni dan hrane. Danas su na Trgu slobode u Tuzli organizovali Sajam proizvoda žena sa sela.

Mreža žena Podrinja broji oko 70 članica različitih etničkih grupa iz Srebrenice, Bratunca, Milića, Vlasenice i Zvornika.

Članice udruženja i grupa predstavile su svoju kućnu i domaću radinost, a također prezentovale svoje aktivnosti koje doprinose aktivnijoj ulozi žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se za poštivanje ženskih ljudskih prava u svim oblastima privatnog i javnog života.

Građani Tuzle su na štandovima mogli pronaći domaći ajvar, med, mliječne proizvode, povrće, salate, sokove, pekmez, džem i ostale proizvode koje ove vrijedne žene pripremaju u jesen.

Tokom dana, učesnice sajma su prodale skoro sve proizvode koje su donijele od kuća, a građani Tuzle su pokazali da su željni domaćih organskih proizvoda.

POSLJEDNJE DODANO