32.8 C
Tuzla
19.07.2024.

Nastavlja se projekat ‘Zaključavamo cijene’

Treći krug projekta Federalnog ministarstva trgovine, Udruženja poslodavaca, potrošača i sindikata  ”Zaključavamo cijene” počeo je u četvrtak i traje iduća tri mjeseca.

Nakon uspješno provedene akcije u trajanju od šest mjeseci u okviru koje je potrošačima omogućena ušteda na korpi proizvoda od 17,5 posto odnosno 50 KM, te povećanog prometa domaćih proizvoda,  poslodavci su u suradnji sa sindikatom i Udruženjima potrošača, bez direktnog sudjelovanja Federalnog ministarstva trgovine, odlučilo nastaviti ovu akciju.

Popis u trećem krugu akcije obuhvaća  50 proizvoda, a za nastavak se prijavilo 21 trgovačko društvo odnosno oko 1.100 trgovina.

‘’Projekt ‘Zaključavamo cijene’ baziran je na dobrovoljno-dogovornoj osnovi i pokrenut na inicijativu Federalnog ministarstva trgovine uz participiranje Udruženja poslodavaca, Sindikata trgovine, udruženja potrošača i domaćih proizvođača, te kao takav predstavlja jedan sasvim novi modalitet partnerskog odnosa  svih  relevantnih aktera u oblasti trgovine’’, podsjetila je Merima Maslo, savjetnica ministra trgovine.

”Federalno ministarstvo trgovine i svi sudionici u projektu su, u cilju stabiliziranja cijena i ublažavanja rasta inflacije, kroz dijalog i partnerski odnos na jedan novi način promovirali  društveno odgovorno poslovanje trgovaca. U projektu su sudjelovala 32 privredna društva s oko 1.500 trgovinskih objekata, koji su u skladu s popisom osigurali najmanje jedan proizvod po zaključanoj cijeni na dogovoreno razdoblje”, izvijestilo je Federalno ministarstvo trgovine.

Vezane vijesti

TUZLA