12.8 C
Tuzla
01.10.2023.

Platforma za progres TK: Politička vlast/ prevlast u Banovićima – rezultat borbe za vlast po svaku cijenu

Politička vlast/ prevlast u općini Banovići, lokalni je primjer opasnosti političkih struktura koja se zasniva na borbi za vlast po svaku cijenu. Ta borba se dešava između dezorijentiranih politika, bez vizija i državne strategije. Sa kriminalcima niko ne smije biti u koaliciji, navedeno je na početku saopćenje Platforme za progres TK.

Izabranom ,,promjenom” na Općim izborima 2022, kada se Osmorka pohvalila da je konačno došao kraj SDA i da za Bosnu i Hercegovinu kreće dugo očekivana promjena, posao u javnom sektoru bez članstva u nekoj od vladajućih stranaka je još uvijek nemoguć, a rušitelji suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine za svoj cilj imaju otvoren put.

Iskreno se nadamo da će na ovakvim primjerima Bosanci i Hercegovci shvatiti da biranje manjeg od dva zla ne može i ne smije biti budućnost Bosne i Hercegovine i naš jedini izbor.

Alternativa postoji u našem insistiranju da u svakodnevnom životu živimo i insistiramo na principima DRŽAVA, ZNANJE, POŠTENJE, ODGOVORNOST I MLADI, navedeno je u saopćenju.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO