20 C
Tuzla
23.05.2024.

Za izgradnju gradske pijace u Banovićima osigurano još 270 hiljada KM

Za oblast vodoprivrede u prošloj godini Vlada TK izdvojila je oko šest miliona KM. Među brojnim projektima za koja su sredstva izdvojena našla se i Općina Banovići koja je kandidovala projekat koji se tiče regulacije korita.

Za te namjene od Kantonalne vlade dobila je skoro 400 hiljada KM. Projekat se odnosio zapravo samo na realizaciju druge faze. Ovo je kako kažu iz ove lokalne jedinice samouprave, projekat koji je nastavljen još iz 2022. godine.

Dobra saradnja nastavila se i ove godine.

Naime, načelnik općine Banovići Bego Gutić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Fedahija Ahmetović potisali su Ugovor o prijenosu namjenskih sredstava općini Banovići za projekat “Regulacija korita rijeke Litve, dionica od Zanatskog centra do TK Borac – III faza”.

Iz kantonalnog budžeta općini Banovići biće doznačeno skoro 270.000 KM za izradu otvorenog korita od stare pijace do početka zatvorene regulacije (kolektora), a završetkom radova stvorće se pretpostavke za uređenje platoa za izgradnju nove gradske pijace u Banovićima.

Potpisivanje Ugovora o prijenosu namjenskih sredstava općini Banovići upriličeno je nakon što je Općina provela proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača radova i o tome izvjestila resorno ministarstvo.

U otvorenom postupku javne nabavke za izvođača je izabrana firma Roading Gračanica koja će se u posao uvesti po završetku postupka izbora nadzora na izvođenju radova.

Ovaj postupk je u toku i provodi ga Općina.

Vezane vijesti

TUZLA