15 C
Tuzla
13.06.2024.

U Tuzli završen 14. Festival sevdalinke ‘Sevdalinko u srcu te nosim’

Kulturno-umjetnički festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” završen je revijalnim programom na kojem se predstavilo 20 pjevača.

Publika je u tuzlanskom BKC-u uživala u interpretaciji sevdalinke koju je izvodila Hanka Paldum, Snežana Đurišić, Branka Sovrlić, Slađana Mandić, kao i druge, mlade zvijezde Anid Čušić, Fatmir Sulejmani, te učesnici iz takmičarskog dijela programa.

Organizatori su ocijenili da je 14. Festival Sevdalinke opravdao svoj epitet jednog od najvažnijih kulturno-umjetničkih događaja na našim prostorima.

Na ovogodišnjem 4. Međunarodnom takmičenju harmonikaša “Sevdalinko harmonikom opjevana”, sveukupni pobjednik je Josip Knežević, a prvu nagradu na takmičarskoj večeri i plaketu “Safet Isović” dobio je Filip Vučić za izvedbu pjesme “Sulejmana othranila majka”.

Na dosadašnjih 14 festivala učestvovalo je više od 100 vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije, kao i prateći orkestar kojeg čine izuzetni poznavaoci i baštinici tog muzičkog pravca pod rukovodstvom Dejana Milkunića.

Organizatori su najavili mnogo iznenađenja i velikih imena za jubilarni 15. Festival sevdalinke, saopćeno je iz Festivala

Vezane vijesti

TUZLA