20 C
Tuzla
23.05.2024.

Uprava policije MUP-a TK: U pretresu pronađena opojna droga, uhapšena jedna osoba

Službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su poduzimajući redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a na osnovu naredbe Općinskog suda Tuzla izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i vikendice na području grada Tuzla koje koristi S.B. rođen 1984. godine iz Tuzle.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 13 pakovanja različite veličine sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 kutija od cigareta sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, određena količina novca i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a pronađena materije je izuzeta radi vještačenja. S.B. je uhapšen i isti će nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, saopćeno je iz MUP-a TK.

Vezane vijesti

TUZLA