25.5 C
Tuzla
24.06.2024.

/VIDEO/ “BIRAJ SRCEM BIRAJ BIH” : Etno selo Herceg – Mjesto u kojem se krijepi tijelo i odmara duh

Nedaleko od svjetski poznatog marijanskog svetišta Međugorje, u samom srcu Hercegovine, smješten je hotelsko turistički kompleks. Etno selo Herceg. Na tromeđi Čitluka izgrađen je na površini većoj od 5 hektara, a sastoji se od preko 50 kamenih objekata.

Ovaj kompleks otvoren 2008. godine, svjedoči o jednom vremenu zatočenom u kamenjaru Hercegovine, koji je utkao način i kulturu života na škrtom kamenu. Danas je ovaj hotelsko-turistički kompleks standarda izvan kategorije i bez konkurencije u Bosni i Hercegovini. U širokoj ponudi koju ima za posjetitelje smješteni su restorani, teniski teren, farma životinja.

Okružen prekrasnim vrtom Etno selo Herceg je bezvremenska kategorija, mjesto na kojem se van sadašnjeg vremena, zaboravlja užurbanost svakodnevnice. Na najvećoj uzvisini sagrađena je kapelica i u neposrednoj blizini zasađen vinograd s autohtonim sortama žilavke i blatine. Na ovom mjestu isprepleteno je moderno vrijeme i tradicija.

Etno selo Herceg s pravom se može nazvati čudom hercegovačkog kraja. To je mjesto na kojem se vraćate korijenima, čudeći se jednostavnosti i jedinstvenosti nekadašnjeg, starinskog načina života. To je čudesno mjesto u kojem se krijepi tijelo i odmara duh.

U narednih nekoliko minuta u saradnji sa Federalnim ministarstvom za turizam u okviru projekta “BIRAJ SRCEM, BIRAJ BIH” predstavili smo Etno selo Herceg  kao jednu od turističkih destinacija u Federaciji BiH.

Vezane vijesti

TUZLA