32.8 C
Tuzla
19.07.2024.

Kako izbjeći 30% Apple harača na plaćanje Meta oglasa

Apple kompanija koja se uvijek brine o svojim korisnicima sa cijenama (možeš si misliti) pristupačnim za sve korisnike, ovog puta je otišla korak dalje.

Što bi u Bosni rekli: “Čega se lik dosjetio”.

Od sada ćete svi vi koji puštate plaćene oglase na Instagramu ili Facebooku direktno sa Apple aplikacije biti zakinuti za 30% od troškova kampanje.

Dakle recimo da pustite kampanju u iznosu od 1000USD dolara, Apple će uzimati 30%, dakle 300USD dolara “zbog održavanja” njihovog sistema. Ali svi mi u svojoj kući postavljamo svoja pravila, a Apple kuća je u ovom slučaju njegov ekosistem koji je zatvoren i u potpunosti kontrolisan od strane kompanije.

Već ranije sam pisao o ovome na svom instagram nalogu, a sada vam donosim uputstva kako da zaobiđete ovaj harač i iskoristite 100% iznos za svoje kampanje.

Tekst u nastavku preuzet je sa Meta Business Help i prilagođen je za vas

Umjesto korištenja Facebook iOS aplikacije, boostujte svoj post na facebook.com i uštedite 30% na ukupnom plaćanju oglasa, prije bilo kakvih poreza i lokalnih naknada. Kada boostujete sadržaj s instagram.com, Meta Business Suite-a ili Meta Ads Manager-a, vaš oglas će biti isporučen vašoj publici na isti način kao i kada boostujete putem Facebook aplikacije.

  • Boostujte sadržaj direktno sa facebook.com. Boostujte sadržaj bez Apple-ove naknade za uslugu tako što ćete posjetiti facebook.com putem svog kompjutera ili mobilnog web pretraživača po izboru. Boostovanje na facebook.com ima iste funkcionalnosti kao i boostovanje putem aplikacije.
  • Dodajte prethodno uplaćena sredstva na svoj reklamni račun iz podešavanja plaćanja na facebook.com. Koristite ova sredstva za boostovanje na Facebook iOS aplikaciji bez plaćanja Apple-ove naknade za uslugu.
  • Boostujte sadržaj putem Meta Business Suite-a. Preuzmite aplikaciju ili posjetite Meta Business Suite s kompjutera da upravljate sadržajem na različitim platformama i boostujte sadržaj bez plaćanja Apple-ove naknade za uslugu.
  • Kreirajte oglase putem Meta Ads Manager-a. Preuzmite aplikaciju ili posjetite Ads Manager s kompjutera kako biste kreirali oglase bez plaćanja Apple-ove naknade za uslugu.

Pripremio: Aleksadnar Aničić, vlasnik agencije Digitalk Tuzla

Vezane vijesti

TUZLA