20 C
Tuzla
01.12.2023.

Tuzla servis – Najava obustave vodosnabdijevanja

*** VODOVOD – Danas će doći do potpune obustave vodosnabdijevanja u ulicama 9. Maja, Gornje Brdo i Put Breze, a do otežanog vodosnabdijevanja u ustanovi Dom penzionera i u centru grada zbog upajanja rekonstruisanog dijela glavnog distributivnog cjevovoda u periodu od 8 sati do završetka radova. Uredno vodosnabdijevanje ostalih gradskih i prigradskih naselja na području Tuzle.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje sedam krivičnih djela, dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružene su 163 zdravstvene usluge.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je tri intervencije.
*** JKP KOMUNALAC – Odvoz smeća odvija se prema utvrđenom rasporedu.
*** PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice. U privatnim porodilištima u Tuzli rođene su dvije djevojčice.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U toku 24 sata nije bilo intervencija u oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizovana je svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

Vezane vijesti

TUZLA