15.7 C
Tuzla
17.06.2024.

U Tuzli do 11 sati na glasanje izašlo 5,28 posto birača

U Tuzli je do 11 sati na glasanje izašlo 5,28 posto birača. Na području Tuzle izborni proces se obavlja na 60 lokacija, a otvoreno je 160 biračkih mjesta. Biračka mjesta su otvorena u 7 sati i prema riječima predsjednice Gradske izborne komisije Tuzla za sada glasanje protiče bez problema.

“Prema presjeku napravljenom u 11 sati izlaznost za izbornu jedinicu Tuzla iznosi 5,28 posto, odnosno glasalo je 5.795 građana. Sva biračka mejsta za izbornu jedinicu Tuzla su otvorena na vrijeme. Do 11 sati zabilježeno je narušavanje javnog reda i mira na dvije lokacije, o čemu je obaviještena Uprava policije MUP-a TK”, kazala je predsjednica Gradske izborne komisije Tuzla Asja Kravić.

Podsjećamo da se novine koje su bile na prošlogodišnjim Općim izborima primjenjuju i na ovim izborima, odnosno vrši se štambiljanje glasačkih listića, štambiljom sa oznakom svakog pojedinačnog biračkog mjesta. Također, važno je napomenuti da biračka mjesta ostaju otvorena do 19 sati, te ukoliko niste sigurni na kojim biračkim mjestima glasate možete provjeriti putem telefona ili na web stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

TUZLA