14 C
Tuzla
27.05.2024.

Za nabavku aparata za radioterapiju u UKC Tuzla stigle dvije ponude

U Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla otvorene su dvije ponude za nabavku linernog akceleratora, odnosno, aparata za radioterapiju, potvrđeno je iz ove ustanove.

Riječ je o drugom tenderskom postupku a sada je na redu odluka komisije o tome koja je ponuda prihvatljviija.

” Komisija tenderska je otvorila ponude i treba da ih pregleda. Tu treba dosta vremena jer je obiman posao. Radi se o četiri aparata u nizu. Treba prvo pravni aspekt da se sagleda a onda da se vidi da li odgovaraju tehničkim karakteristikama koje je naša Komisija postavila”, rekao je za Denijal Tulumović, direktor UKC-a Tuzla.

Tulumović je dodao da posle ovog pregleda nema žalbi.

” Komisija koja utvrdi koji je od ponuđača bolji i kvalitetniji i koji ispunjava više uslova s tim se završava tenderska procedura i u velikoj sma nadi da ćemo na kraju da okončamo ovu sagu koja traje sa nabavkom linearnog akceleratora u UKC-u Tuzla”, navodi Tulumović.

Inače, prvi tender za nabavku linearnog akceleratora raspisan je u martu prošle godine, a obustavljen je 4. oktobra te 23. oktobra bio raspisan novi.

Skoro godinu dana, onkološki pacijenti iz Tuzlanskog kantona na terapije idu u Zenicu i Mostar ali i Sarajevo.

Pacijenti oboljeli od karcinoma od februara prošle godine ne mogu obavljati zračenje u UKC-u Tuzla jer su tada uređaji zapečaćeni i nisu u funciji.

Vezane vijesti

TUZLA