12.8 C
Tuzla
24.05.2024.

Od danas akcija “Djeca djeci” u svim osnovnim, srednjim školama i predškolskim ustanovama u TK za pomoć vršnjacima u Turskoj i Siriji

Od danas do 23. februara će u svim osnovnim, srednjim i predškolskim ustanovama na području TK biti provedena akcija prikupljanja pomoći  pod nazivom „Djeca djeci“ za njihove vršnjake pogođene razornim zemljotresima u Turskoj i Siriji. Učenici će prikupljati paketiće određenih dimenzija sa sredstvima za higijenu, igračkama, školskim priborom i određenim slatkišima, a paketići će biti označeni  godinom  i spolom djeteta kojem je paketić namijenjen.

“Cilj ove akcije je prije svega da se na neki način olakša djeci koja su pogođena zemljotresom, ali i da razvijamo svijest o humanosti  kod naših učenika. Ovo će biti jedan unikatan program koji će pomoći djeci, a koji će organizirati upravo naši učenici. Očekujemo da ćemo prikupiti na preko desetine hiljada paketa, jer je velika zainteresovanost kod djece da pomognu svojim vršnjacima”

Akcija će trajati do 23. februara nakon čega će do kraja februara svi paketi biti distrinbuirani na punktove odakle će paketi ići u Tursku i Siriju.

 

Vezane vijesti

TUZLA