15.5 C
Tuzla
20.05.2024.

Osmi mart na ulicama Tuzle: Sunce i cvijeće upotpunili prazničnu atmosferu

Cvijeće i osmijesi na licima žena danas su uljepšali šetnju Tuzlom. Na svakom ćošku mogli su se vidjeti štandovi različitog cvijeća, a bilo je i onih koji su tek tako slučajnim prolaznicama dijelili osmomartovske poklone.

Iako ovaj praznik predstavlja jednakost žena i promoviše njihova prava, u svijesti svih je da na ovaj dan poklanjamo cvijeće i druge poklone našim majkama, sestrama, prijateljicama… To je učinila i Tuzlanka Almedina.

„Obradovat ću mamu naravno, koga drugog. Ja mislim da treba svaki dan da bude dan žena, ali mi imamo taj običaj da obilježavamo danas i sve se lijepo osjećamo kada nam se posvećuje pažnja“.

Da mnogi zaista posvećuju pažnju ženama svjedoče i prodavci cvijeća. Iako je došlo do blagog rasta cijena pojedinih vrsta cvijeća, posla, kažu ima.

„Super je prodaja, mi smo prezadovoljni, dosta su svi zainteresovani, iako je situacija malo teška ali narodu se sviđa ono što vidi“, kazao je Ernedin Hurić, prodavač cvijeća.

Posla i to već tri dana ima i Sandra, koja sama uzgaja cvijeće koje prodaje.

„Izložila sam svoje cvijeće, svoje biljke, lično proizvedene i uzgajane i ja sam jako zadovoljna. Godina dana treba za neke biljke, za neke godina i po. Ja se spremam toliko za osmi mart i kad dođe taj period što proizvedem to i iznesem da prodam, ali godina, godina i po najmanje“, kazala je Sandra Samardžić, prodavačica cvijeća.

U konačnici, kakav god poklon kupili, mnogim ženama je bitan samo znak pažnje. Svjesni su toga i muškarci koje smo sreli u osmomartovskoj šetnji gradom.

„Na koji način trebamo da pazimo žene? – Samo biti konkretan, što želite sebi želite i njoj i to je to“.

„Uglavnom žene trebamo paziti jer bez njih ne možemo ništa“.

Pa, drage dame, sretan nam ovaj, ali i svaki drugi dan.

Vezane vijesti

TUZLA