15.5 C
Tuzla
19.05.2024.

Privredna komora FBiH pozvala kompanije iz drvnog sektora na onlline B2B susrete

Privredna komora Federacije BiH u okviru projekta „Business Information Hub“, pozvala je mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) iz drvnog sektora, na besplatnu registraciju i online b2b susrete sa domaćim i međunarodnim kompanijama drvnog sektora.

„Business Information Hub“ je dio šireg EU4BusinessRecovery projekta, koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19, a sufinansiraju ga Evropska unija i Vlada SR Njemačke

Online b2b susreti će biti održani 15. marta, sa početkom od 10.00 sati, preko platforme Business Information Hub – Help Desk.

Da bi učestvovali na online b2b susretima, potrebno je izvršiti besplatnu registraciju na https://b2b.bizhub.ba/login/, te postaviti sadržaj (kataloge, korisne informacije o proizvodima, fotografije.. i slično) na profil kompanije.

– Po postavljanju sadržaja, pozivamo na pregled profila ostalih registrovanih domaćih i međunarodnih kompanija iz drvnog sektora, a zatim pod sekcijom sastanci odabrati željenog učesnika i zakazati sastanak na dan 15. marta, kako bismo obezbjedili online prisustvo i direktno povezivanje sa što većim brojem domaćih i međunarodnih kompanija drvnog sektora – navode iz PKFBiH.

Cilj ovog događaja je predstavljanje bosanskohercegovačkih kompanija iz drvnog sektora i njihovo međusobno umrežavanje, putem razmjene kontakata i iskustava, ali i ostvarenja novih poslovnih partnerstava sa međunarodnim kompanijama, kako bi se ublažile posljedice pokidanih lanaca dobavljača usljed izazovnih svjetskih i ekonomskih dešavanja.

Interes za učešćem na predstojećim online b2b susretima kompanija iz drvnog sektora potrebno je iskazati prijavom na link, do 13. marta te izvršiti registraciju na platformi putem koje će se održavati sastanci: https://b2b.bizhub.ba/login/

Motiv realizacije projekta Business Information Hub je pružiti podršku malim i srednjim preduzećima prvenstveno iz drvnog i metalskog sektora, ali i svim ostalim sektorima u procesu oporavka, kontinuitetu poslovanja, jačanju njihove kompetencije i otpornosti u izazovnim vremenima, saopćeno je iz PKFBiH.

Vezane vijesti

TUZLA