20 C
Tuzla
23.05.2024.

Tuzla: U pretresu pronađeno 12kg opojne droge i vatreno oružje, jedna osoba uhapšena

U pretresima na području Tuzle oduzeto je 12kg opojne droge i vatreno oružje a jedna osoba je uhapšena, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

” Dana, 16.04.2024.godine, na dvije lokacije u gradu Tuzla, policijski službenici Uprave policije MUP TK – Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, su poduzimajući operativno taktičke radnje na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata, prevoznih sredstava i vikendice vlasništvo Z.S., rođen 1970.godine iz Tuzle.

Prilikom pretresa, pronađena je veća količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i to oko 9 kg bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin i oko 3 kg biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis sativa, kao i vatreno oružje – pištolj Brevete sa pripadajućim okvirom i šest metaka kalibra 7,65 mm, tri puške od kojih je na jednoj montirana optika, te 160 metaka različitog kalibra”, navodi se u saopštenju.

Nakon kriminalističke obrade osoba Z.S. je uhapšena te će uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

“Navedene aktivnosti su nastavak kontinuiranog operativnog rada policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, usmjerenih na suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, a sve u cilju unapređenja opšteg stanja sigurnosti”, navode iz policije.

Vezane vijesti

TUZLA