22.8 C
Tuzla
24.06.2024.

U petak sastanak rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta FBiH sa rukovodstvom FBiH

Rukovodstvo Predstavničkog doma se usaglasilo da će pozvati kandidate za predsjednika i dopredsjednike Federacije BiH na sastanak u petak, 24. februara, u 11 sati kako bi utvrdili sve relevantne činjenice vezane za postupak izbora kandidata, odnosno za postupak izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH – izjavila je danas u Sarajevu predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirjana Marinković Lepić nakon sastanka rukovodstva ovog doma.

Dodala je da su se na taj korak odlučili s obzirom na to da imaju i političku i društvenu odgovornost kao rukovodstvo Predstavničkog doma, da daju svoj doprinos i tako urade sve što je u njihovoj moći da procedure budu do kraja ispoštovane s obzirom da taj postupak nije do kraja regulisan u smislu detalja.

Dopredsjedavajuća Predstavničkog doma FBiH Edina Gabela je navela da su od početka procedure inicirali sastanak sa Centralnom izbornom komisijom (CIK) BiH, kako ne bi bio prekršen niti jedan korak u proceduri.

– Konsultovali smo se, uvijek smo radili u dogovoru i u skladu s Ustavom i zakonom – dodala je Gabela.

Nakon dopisa koje su dobili od članova rukovodstva Federacije BiH Lidije Bradare i Igora Stojanovića, kako je rekla Gabela, inicirali su i održali sastanak rukovodstva tog doma na kojem su ustanovili da nema dogovora i da nema potpisa tri ravnopravna člana.

– Dobili su podršku Predstavničkog i Doma naroda i očekujemo da će se tako odgovorno ponašati i odazvati se pozivu koji smo uputili za sastanak u petak – rekla je Gabela.

RTV Slon/Fena

Vezane vijesti

TUZLA