10 C
Tuzla
30.05.2024.

UINO: Oduzeto 4.200 komada preparata za potenciju i 8,5 kg srebrnog nakita

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje na graničnom prijelazu Karakaj oduzeli su 4200 komada preparata za potenciju Kamagra, dok su na području koje pokriva RC Tuzla oduzeli su 8,5 kg srebrenog nakita.

Vršeći pojačane provjere putničkog prometa, ovlaštena službena lica Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar Tuzla, otkrili su prilikom pregleda i pretresa putničkog motornog vozila neprijavljenu robu. Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljene robe (4200 komada preparata za potenciju Kamagra). Pored toga u 2 vozila otkrivena su još 2 carinska prekršaja gdje je pronađena neprijavljena roba (farmaceutski preparati).

U drugoj odvojenoj akciji, a u suradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje RC Tuzla, a na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju izvršili su istovremenu provjeru i kontrolu prometa i porijekla roba i tom prilikom pronašli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Tom prilikom pronašli su 8,5 kg srebrnog nakita, za koji nije postojala zakonom propisana dokumentacija i koji nije bio obilježen na propisani način, te je isti privremeno oduzet.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 125.000 KM.

Protiv navedenih lica poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Vezane vijesti

TUZLA