15.5 C
Tuzla
19.05.2024.

Uprava policije – Uhapšena jedna osoba nakon pretresa u Tuzli

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u subotu 11. februara, postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretresanje stana i kuće u Tuzli, korisnika D.P. iz Tuzle, rođen 1991.godine, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti.

Predmeti se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz člana 238. stav. 1 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, člana 371. stav 1. KZ Federacije Bosne i Hercegovine – Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i člana 210a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine – Nedopušteni promet akciznih proizvoda.

“Oduzeta su dva veća pvc. paketa sa osušenom biljnom materijom koja asocira na opojnu drogudva vakum pakovanja pvc. folije u kojima se nalazi biljna materija koja asocira na opojnu drogu, jedan paketić od pvc. folije u kojem se nalazi bijela materija koja asocira na opojnu drogu, jedan manji pvc. paket sa osušenom biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu, tri ručne bombe sa tri odvojena upaljača, puška – tzv. dobošar, okvir za pušku sa municijom, 38 komada municije kalibra 7,62, 23 veće vreće u kojima se nalazi biljna materija koja asocira na duhan (ukupne mase oko 127 kg), deset šteka namotanih cigareta duhana, sedam električnih mašinica za motanje duhana, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjen naprijed navedenih krivičnih djela”, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a TK oduzeta je veća količina droge i oružja, kao i duhana.

D.P. je zbog sumnji u počinjenje navedih krivičnih djela, po nalogu dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (KTTK-a) oduzeta sloboda, te će isti nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj biti predat u nadležnost Tužilaštva TK-a, dok će u dijelu istrage koji se odnosi na nedopušteni promet akciznih proizvoda dalje radnje preduzimati službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Regionalni ured Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA