-0 C
Tuzla
22.04.2024.

Za petak najavljena dva sastanka o izboru predsjednika i dopredsjednika FBiH

U okviru procesa uspostave izvršne vlasti u Federaciji BiH za ovaj petak u Sarajevu najavljena su dva sastanka u vezi izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Jedan od tri člana rukovodstva Federacije BiH Refik Lendo je u pismu svojim kolegama Lidiji Bradari i Igoru Stojanoviću uputio prijedlog za održavanjem njihovog zajedničkog sastanka u petak u 10 sati.

Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH se usaglasilo da će pozvati kandidate za predsjednika i dopredsjednike Federacije BiH na radni sastanak u petak u 11 sati kako bi utvrdili sve relevantne činjenice vezane za postupak izbora kandidata, odnosno za postupak izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Članovi rukovodstva Federacije BiH Lidija Bradara, Refik Lendo i Igor Stojanović dosad se nisu ni jednom sastali, pa tako još nije odlučeno ko je predsjednik, a ko su potpredsjednici Federacije BiH.

Izborni zakon BiH propisuje proceduru po kojoj tri kandidata odlučuju između sebe koji od njih će obnašati funkciju predsjednika. Ukoliko se dogovor ne postigne, o tome će odlučivati Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

RTV Slon/Fena

Vezane vijesti

TUZLA