10.5 C
Tuzla
15.06.2024.

Zoran Jovanović od danas vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla

Nakon što je Centralna izborna komisija BiH donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora, te pozvala izabrane članove organa vlasti koji imaju drugi nespojivi mandat u lokalnim parlamentima ili imaju mandat načelnika ili gradonačelnika, da se što prije izjasne da li prihvataju ili odbijaju novoosvojeni mandat, Admir Čavalić iz Stranke za BiH vijećnik u Gradskom vijeću prihvatio je mandat u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Samim tim, umjesto njega, u Gradsko vijeće danas je i zvanično ušao kandidat ove stranke koji je bio naredni na listi na Lokalnim izborima 2020. godine po broju glasova. To je Zoran Jovanović. Kako navodi do kraja mandata rad će bazirati na realizaciji projekata u prigradskim mjesnim zajednicama.

Mi, bar ja koji sam stalno u pokretu, mogu zaključiti da su naše prigradske mjesne zajednice jako zaostale u odnosu na gradske, čak su i u pogledu razvijenosti infrastrukture zaostale i za mjesnim zajednicama na području TK koje su nekada bile daleko iza nas. Jednostavno nije se radilo, nije se ulagalo i tu smo gdje smo”, kazao je Zoran Jovanović, vijećnik Stranke za BiH u Gradskom vijeću Tuzla.

U izjavi za RTV Slon iznio je i svoje mišljenje o trenutnom sastavu Gradskog vijeća.

“Vijećnici bez obzira na političku pripadnost uspjeli su da prevaziđu politička mimoilaženja i svi su u cilju donošenja odluka za što kvalitetniji život čovjeka. Ja uvijek kažem, vlast na nivou grada je vlast koja se bavi životnim pitanjima građana”, dodao je Jovanović.

Vezane vijesti

TUZLA