15 C
Tuzla
20.05.2024.

BIHAMK: Prilagodite vožnju uslovima na cesti, učestali odroni

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok su na dionicama u višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu. Skrećemo pažnju na učestale odrone, kao i na mjestimično jak vjetar. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme i zakonski obavezno.
Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.
Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.
Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.
IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Kalesija, zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralne ceste u Gornjoj Kalesiji (skretanje za Sapnu), od 07 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-6
Grude-Prispa, zbog radova na izgradnji Južne obilaznice (Izgradnja kraka prema Ljubuškom) povremeno se saobraća jednom trakom.
Mostar-Stolac, zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na raskršću skretanja za tvornicu željeza Stolac saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
Stolac, zbog radova na raskrsnici magistralnog puta M-6 sa regionalnim putem R-427 saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-17
Jablanica-Mostar, zbog sanacionih radova (kod restorana „Zdrava voda“) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).
Konjic, zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralne ceste i lokalne ceste za Orahovicu, od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.
REGIONALNI PUTEVI:
R-428 Ravno-Zavala, zbog radova na dionici Ravno-spoj sa magistralnim putem M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
R-445 Malešići-Bioča, zbog izvođenja sanacionih radova,  saobraća se usporeno.
R-460 Gračanica-Srnice, zbog sanacionih radova u mjestu Doborovci saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
R-461a Srebrenik-Orahovica Donja, zbog sanacionih radova u mjestu Orahovica Gornja saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Vezane vijesti

TUZLA