-0 C
Tuzla
30.01.2023.

BIHAMK: Vozači oprez, saobraća se po mokrom kolovozu

Jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je zbog magle vidljivost smanjena na području Viteza i Glamoča (100 metara vidljivost). Na putevima u zapadnoj Bosni upozoravamo na jake udare vjetra. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila  i da na put ne kreću bez zimske opreme.
Meteorolozi su za period od sutra (utorak) do petka najavili intezivnu kišu, bujice, te jak vjetar u istočnim krajevima naše zemlje (posebno na potezu Foča-Trebinje), pa vozače koji namjeravaju putovati u to područje molimo da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i uslovima puta.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik.
Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.
……………………………………………………
IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-5
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
M-6
Mostar-Stolac, zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na raskršću skretanja za tvornicu željeza Stolac saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
Stolac, zbog radova na raskrsnici magistralnog puta M-6 sa regionalnim putem R-427 saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-17
Zenica (kod petlje Blatuša), zbog izvođenja radova na postavljanju odbojne zaštitne ograde u vremenu od 08 do 16 sati, saobraća se usporeno.
Konjic, zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralne ceste i lokalne ceste za Orahovicu, od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).
M-18
Živinice-Stupari (Đurđevik), zbog sanacionih radova od 07 do 17 sati saobraća se usporeno, jednom trakom, u dužini od 4 km.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.
REGIONALNI PUTEVI:
R-445 Semizovac-Podlugovi, zbog izvođenja radova na bankini od 08 do 16 sati,  saobraća se usporeno. Malešići-Bioča, zbog izvođenja sanacionih radova,  saobraća se usporeno.
R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

POSLJEDNJE DODANO