12.8 C
Tuzla
30.11.2023.

Danas pljuskovi i grmljavina, za Tuzlu na snazi meteoalarm

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće intenzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra. Glavnina padavina poslije podne i dio noći. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 °C.

Za tuzlansku regiju je izdato i upozorenje zbog padavina i grmljavine.

“Regija Tuzla – 7.8.2023. od: 00:00 do: 23:59
Očekivana količina padavina između 15 i 30 l/m2.  Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.
Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode.

“Od: 10:00 do: 18:00 – Očekuje se grmljavina. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.
Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće” – saopćeno je iz FHMZ.

Vezane vijesti

TUZLA