-5 C
Tuzla
08.02.2023.

Iz BIHAMK-a upozoravaju: Kolovoz je mokar, učestali odron kamenja

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Snijeg pada na pojedinim dionicama u višim predjelima, a trenutno se zadržava na kolovozu na putevima: Izačić-Bihać-Ripač, Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Kupres-Šuica-Livno, Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Livno-Karlov Han. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.
Danas u periodu od 09 do 12 sati zbog uklanjanja kamenja sa kolovoza doći će do dvije kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj.
Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik).
Na GP Izačić, zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
……………………………………………………
IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-5
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-6
Mostar-Stolac, zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na raskršću skretanja za tvornicu željeza Stolac saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
Stolac, zbog radova na raskrsnici magistralnog puta M-6 sa regionalnim putem R-427 saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-17
Konjic, zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralne ceste i lokalne ceste za Orahovicu, od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).
M-18
Živinice-Stupari (Đurđevik), zbog sanacionih radova od 07 do 17 sati saobraća se usporeno, jednom trakom, u dužini od 4 km.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.
REGIONALNI PUTEVI:
R-445 Semizovac-Podlugovi, zbog izvođenja radova na bankini od 08 do 16 sati,  saobraća se usporeno. Malešići-Bioča, zbog izvođenja sanacionih radova,  saobraća se usporeno.
R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

POSLJEDNJE DODANO