15 C
Tuzla
20.05.2024.

Izrečena mjera protjerivanja državljaninu Iraka koji predstavlja prijetnju sigurnosti BiH

Inspektori Službe za poslove sa strancima preduzeli su sve neophodne operativne mjere i radnje u cilju pronalaska osobe koja je proglašena prijetnjom po sigurnost BiH i o kojoj se  raspolaže informacijama od  međunarodnih sigurnosnih organa da je jedan od najvećih organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadnobalkanskoj ruti, saopćila je  Služba za poslove sa strancima.

U saopćenju se navodi da je  pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora za strance izvršen  pronalazak osobe inicijala S.A.S.S,  državljanina Iraka.

Prema istom je izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanje pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim, kako domaćim, tako i međunarodnim sigurnosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnost  građana na području BiH, saopćeno je.

RTV Slon/Fena

Vezane vijesti

TUZLA