17 C
Tuzla
22.05.2024.

Jedinica privremenog sastava OS BiH stigla iz Turske

Pripadnici jedinice privremenog sastava Oružanih snaga BiH koji su u petak 10. februara 2023. godine otputovali u Republiku Tursku radi izvršavanja humanitarne misije, sletili su sinoć na Međunarodni aerodrom Sarajevo, nakon što su okončali angažman na otklanjanju posljedica u područjima pogođenim zemljotresom.

Jedinicu je na aerodromu dočekao turski vojni ataše brigadir Mustafa Sitki Tatar zajedno sa pukovnicima Predragom Obrenovićem, izvršnim oficirom komandanta OK OS BiH i Dževadom Sinanovićem iz Brigade taktičke podrške OS BiH.

Svi pripadnici OS BiH koji su učestvovali u humanitarnoj misiju dali su svoj maksimum na ublažavanju tragičnih posljedica, na kojima su radili na osnovu prioriteta koji su definisani od  turske Državne agencije za elementarne nepogode – AFAD.

U znak zahvalnosti za iskazani trud i zalaganje bh. pripadnicima uručene su plakete i zahvalnice Ministarstva vanjskih poslova i policije Republike Turske, te aerodromskog osoblja odakle su krenuli nazad u BiH.

Nakon izuzetno teške i zahtjevne misije svi pripadnici OS BiH su se zdravi vratili svojim kućama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Minstarstva odbrane BiH.

 

Vezane vijesti

TUZLA