9 C
Tuzla
21.04.2024.

Na Tušanj stigla nova pojačanja

Aktivno je u Rudarskoj 2. Fudbalski klub Sloboda pohvalio se novim pojačanjima koja će u nastavku sezone pokušati doprinijeti ostvarivanju zacrtanog cilja.

Nakon povratka Nikole Komazeca na Tušanj, u redove Crveno-crnih pristigao je i ofanzivac Obren Cvijanović te golman Filip Erić, koji je i ranije nastupao za Slobodu. Timu su se još priključili Faris Jašarević i Ivan Mihalj.

Fudbaleri Slobode otputovali su u Međugorje na završnu fazu priprema za nastavak sezone u kojoj je glavni cilj osvajanje prvog mjesta i povratak u Premijer ligu BiH.

“Tu ćemo se zadržati šest dana, a u povratku nas očekuje generalka protiv ekipe Simm Bau. Ta utakmica će se igrati na njihovom terenu i njome bismo zatvorili pripreme. Poslije te sedmice, tačnije 9. marta počinje prvenstvo protiv Rudara Kakanj. Nadamo se uspješnoj sezoni, dosta smo teško i naporno radili i mislim da će nam ovo dati rezultat“, kaže Zlatan Nalić, šef Stručnog štaba FK Sloboda.

„Atmosfera u ekipi nam je stvarno odlična, dobili smo neka pojačanja i dočekat ćemo ovo prvenstvo spremni. Ekipa Gornjeg Rahića je sigurno jedan dobar protivnik protiv kojeg ćemo imati podražaj koji nam treba“, kazao je Nermin Mujkić, igrač FK Sloboda.

Vezane vijesti

TUZLA