23.9 C
Tuzla
20.05.2024.

/VIDEO/ Općinski sud Gradačac: Neosnovane optužbe na račun sutkinje Lejle Numanović

Nakon informacija da je Općinski sud u Gradačcu odbio izricanje zaštitne mjere kojom bi se Nerminu Sulejmanoviću zabranilo prilaženje Nizami Hećimović, danas je predsjednica suda Slobodanka Kojić obrazložila ovu odluku novinarima.

„Ovdje nije bilo dokaza! Bila je samo službena zabilješka i izjava oštećene Hećimović Nizame gdje je odbila da da izjavu, a kad koristite tu „blagodet“ svaka odluka suda je nezakonita.“

Predsjednica Kojić naglasila je još jednom da po Zakonu, dokaze za sud prikupljaju policija i tužilaštvo, sud ne prikuplja dokaze, te da kod izricanja zaštitne mjere sudija donosi odluku samo na osnovu onoga što je Policijska uprava dostavila.

Predsjednica je navela da je policija u zabilježbi napravila i tehničku grešku u datumu, te da je zaprimila prijavu za napad Nermina Sulejmanovića na Nizamu Hećimović i prijetnje koje joj upućuje. U službenoj zabilježbi, koju je predsjednica suda pročitala novinarima, dalje se navodi kako su patrole koje su upućene na teren pronašle Nermina Sulejmanovića, ali je on negirao navode prijave.

„Jel vi idite šta iz ove službene zabilješke?“, upitala je predsjednica suda novinare. Meni uopšte nije jasno kako je policija napravila zahtjev, jer iz ove službene zabilješke ne proizilazi to, ja ne znam na osnovu čega su napravili zahtjev?“

Napadi na sutkinju Lejlu Numanović su neopravdani i na nju niko nema pravo da utiče, zaključila je predsjednica Kojić.

Iz Gradačca izvještava Edina Rizvić, novinarka RTV Slon

 

Vezane vijesti

TUZLA