13.9 C
Tuzla
30.11.2023.

Podcast “Taboo Show”/ Rušimo mitove: Žensko – muška prijateljstva, jesu li moguća?

Platonska ljubav, prijateljstvo sa povlasticama, emocije ili interes, emotivna ili fizička kompatibilnost, očekivanja ili razočarenja, pitanje prijateljstva između žena i muškaraca godinama izaziva usputne rasprave i dijeli nas u dva tabora: ZA žensko – muška prijateljstva i PROTIV istih, ovisno o ličnim iskustvima.  

Naučnici smatraju da muška prijateljstva sa suprotnim spolom pokreću seksualnu privlačnost, bez obzira na to radi li se o samcima ili ne. Žene međutim, pokazuju veću sklonost tome da svoja prijateljstva s muškarcima shvaćaju kao platonska i kod kojih bi veza prouzrokovala nevolje.

Skoro da nema osobe koje o pitanju žensko – muških prijateljstava nema stav! 

Može li žena biti „jaran“ i može li prijatelj biti „rame za plakanje“, ko očekuje ljubav a ko vezu pitanja su za čijim odgovorima i mi tragamo. O žensko muškim prijateljstvima govorimo u trećoj epizodi podcasta „Taboo Show“, koji možete gledati večaras od 21:00 sat na YouTube kanalu RTV Slon i u programu TV Slon. O prijateljstvima razgovramo sa Remirom Osmanović, glumicom u Narodnom pozorištu Tuzla. U epizodi donosimo i vaše stavove i ekskluzivne rezultate istraživanja “Žensko – muška prijateljstva: mit ili stavarnost”.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu, snimak možete pogledati u produžetku teksta.

Video podcast TABOO SHOW, novi je projekat RTV Slon u kojem glas dajemo svim ženama. I svim temama o kojima se, po nepisanom pravilu, ne govori dovoljno glasno u javnom prostoru. 

Partneri projekta su: NLB Banka Sarajevo, Lactalis BiH, Oriflame – prirodna švedska kozmetika, Frizerski salon „Dalma D&D“ Tuzla, DSO Level Tuzla i Oxint Tuzla.

Za sva vaša pitanje, dileme, reakcije, savjete, teme o kojima želite govoriti pišite nam na [email protected].

 

Vezane vijesti

TUZLA