13.9 C
Tuzla
07.06.2023.

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog novogodišnjih praznika do 4. januara do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine (na teritoriji RS-a do 3. januara do 24 sata), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama se savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari, navodi se u saopćenju BIHAMK-a.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!