25.5 C
Tuzla
24.06.2024.

Prvenstvo BiH u atletici okupilo više od 230 mladih sportista iz BiH

Uspješno je održano Prvenstvo BiH u atletici za pionire i pionirke. Na gradskom stadionu Tušanj u Tuzli, ovo prestižno takmičenje okupilo je više od 230 mladih sportista iz cijele zemlje, koji su se takmičili u različitim atletskim disciplinama.

Jedan od istaknutih klubova na ovom takmičenju bio je Atletski klub Sloboda Tehnograd, čiji su sportisti postigli izvanredne rezultate. Ahmed Hodžić osvojio je bronzu na trci na 1000 metara, dok je Amna Musić zauzela četvrto mjesto u skoku udalj sa impresivnih 4.30 metara. Nažalost, postolje joj je izmaklo za samo jedan centimetar. Ostali članovi našeg tima također su se odlično borili: Ajna Nezirovac je zauzela sedmo mjesto u skoku udalj sa rezultatom od 4.09 metara, Naida Elezović je zauzela šesto mjesto u trci na 60 metara, a Vanja Beganović, Bećirović Amar, Ema Fejzić, Omar Hadžimehmedović, Melina Murgić, Anida Musić, Majra Paočić i Vedad Suljkanović su također uspješno nastupili na takmičenju.

Osim toga, stariji takmičari su također bili van konkurencije i postigli su izvrsne rezultate. Bakir Baković je ostvario zapažen rezultat na trci na 100 metara s vremenom od 11.14 sekundi, dok su Alija i Enes Džinić, Selver Pašić, Benjamin Mijatović, Azra Krajinović, Asja Beganović, Muhamed Hujdur, Adian Mešković i Armin Mehmedović također pokazali svoje atletske vještine.

Ovaj uspješan nastup Slobode daje nam veliku nadu i inspiraciju za buduća takmičenja. Naredni vikend nas očekuje Kup BiH za cicibane, gdje će se naši mladi sportisti ponovno suočiti s izazovima i dati sve od sebe kako bi ostvarili sjajne rezultate, navode iz kluba.

Nadamo se da će uspjesi našeg kluba i drugih učesnika Prvenstva BiH za pionire i pionirke potaknuti još više djece i mladih da se uključe u atletiku i pronađu svoju strast prema ovom predivnom sportu. Atletika ne samo da razvija tjelesne sposobnosti, već također podstiče timski rad, disciplinu i upornost, što su vrijednosti koje će im koristiti u svim aspektima života.

Naredni vikend, na Kupu BiH za cicibane, nadamo se da ćemo svjedočiti još jednom uzbudljivom takmičenju i vidjeti kako naši mladi sportisti dostižu nove visine. Ova vrsta događaja pruža priliku da se mladima pruži podrška i ohrabrenje u njihovim atletskim ciljevima, stoji u saopćenju Atletskog kluba Sloboda Tehnograd.

Vezane vijesti

TUZLA