10.5 C
Tuzla
15.06.2024.

Raspisana centralna potjernica za Damirom Mehićem Bibijem i Amirom Lisičićem

Uprava policije MUP-a TK je, postupajući po naredbi Kantonalnog suda Tuzla od 15. februara 2023. godine, raspisala centralnu potjernicu za Damirom Mehićem zvanim Bibi i Amirom Lisičićem, a vezano za krivična djela po presudi Kantonalnog suda – potvrdila je za RTV Slon Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Damir Mehić i Amir Lisičić nisu se pojavili na izricanju presude 14. februara te nisu pronađeni ni na adresama na kojima su prijavljeni, a s obzirom na to da im je određen devetomjesečni pritvor, uslijedilo je raspisivanje potjernice.

Vijeće Kantonalnog suda Tuzla je po optužnici Tužilaštva TK donijelo i objavilo osuđujuću prvostepenu presudu za pet  osoba optuženih za više krivičnih djela u vezi sa oružanim sukobom koji se dogodio na platou ispred ugostiteljskog objekta u  centru Tuzle u junu 2013. godine, kada je ubijen Emir Džinić, a više osoba je ranjeno iz  vatrenog oružja ili povrijeđeno  upotrebom sile.

Sud  je izrekao jedinstvenu  kaznu zatvora za Damira Mehića Bibija iz Tuzle u trajanju od 17 godina i 5 mjeseci. Amiru Lisičiću iz Banovića  je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 16 i po godina, dok je Amiru Mehiću iz Tuzle izrečena kazna zatvora u trajanju od 11 i po godina.

Zbog krivičnog djela učestvovanja u grupi ljudi koja učini krivično djelo osuđujuće presude su donesene i za Merseda Mehanovića i Denisa Rahmanovića, obojica iz Tuzle. Mehanoviću je izrečena kazna zatvora u trajanju od šest (6) mjeseci,  a  Rahmanoviću u trajanju od jedne (1) godine.

 

Vezane vijesti

TUZLA